Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Ako sa starať o bábätko počas leta?

Bábätko a leto? Občas znie táto kombinácia pre mamičky ako veľká výzva a hromada starostí. Nie je to však náročné, ak dodržiavate pár účinných rád. Nezabudnite, že váš drobec sa potrebuje cítiť rovnako pohodlne a spokojne ako počas celého roka. Ako na to?
Čítať ďalej

Bavlna je top!

Dieťatko obliekajte do vecí, ktoré majú jednoduchý strih a sú z čistej bavlny. Určite sa vyhnite syntetickým látkam, ktoré držia teplo a sú pre bábätká poriadne nepohodlné. Pre vášho drobca vyberajte najmä oblečenie s dlhými rukávmi, ktoré ho ochránia pred silným slnkom.

Kvalitný opaľovací krém

V prvých rokoch života detí je ochrana jemnej pokožky pred slnkom viac ako dôležitá. Dôvodom je, že práve vystavovanie sa slnku v tomto období má na svedomí ochorenie na rakovinu kože, ktoré sa však môže objaviť až neskôr. Deti do šiestich mesiacov nevystavujte slnku vôbec, opaľovací krém pre nich nie je vhodný.

Všade dobre, doma najlepšie

Keď slnko svieti najviac,zostaňte radšej vnútri domu alebo bytu. Ak aj napriek tomu musíte s drobcom ísť von, určite by mal byť dostatočne chránený. Na prechádzky radšej chodievajte zavčas ráno alebo podvečer, keď slnečné lúče už nie sú príliš silné.

Pitný režim aj spokojné bruško

Bábätká sa môžu rýchlo dehydrovať. Tie, ktoré sú mladšie ako šesť mesiacov, by mali mamičky dojčiť vždy, keď chcú piť. Staršie by mali prijímať vodu navyše, a to v pravidelných intervaloch. Ak sa objavia príznaky dehydratácie – žiadne močenie za 4 až 6 hodín, plač bez sĺz, vpadnuté oči – dieťatku dajte okamžite piť a čielko potierajte mokrou handričkou. Ak majú deti chuť na nejakú dobrotu, namiesto sladkostí majte vždy pri sebe OVKO detskú výživu (prelink), ktorá je zdravá a plná vitamínov. Detičky budú sýte, spokojné a s úsmevom na tvári.