Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Najznámejšie povery o deťoch

O bábätkách kolujú rôzne povery, ktorým dodnes mnohé mamičky veria. Aj vy patríte medzi ne? Aké sú najznámejšie povery, ktoré sa šíria medzi ľuďmi aj v súčasnosti?
Čítať ďalej

1. Spálená plienka

Chcete, aby vaše bábätko nebolelo bruško? Splní sa to, ak spálite jeho prvú použitú plienku. Teda aspoň podľa povery.

2. Nepokrstené dieťa nechajte doma

Vybrali ste sa s vaším drobcom na prechádzku, ale stará mama namieta a prehovára vás, aby ste zostali doma? V tom prípade určite pozná jednu z ďalších povier, podľa ktorej by ste nemali ísť von so svojím bábätkom až do jeho krstu. Vraj by sa mohlo stať niečo zlé.

3. Nepozerať sa do zrkadla

Ak predsa len veríte na povery, tak radšej schovajte všetky zrkadlá. Jedna z povier totiž tvrdí, že bábätko mladšie ako jeden rok by sa nemalo pozerať do zrkadla. Prečo? Pohľad doň by mu údajne mohol ukradnúť dušu.

4. Dieťa narodené v piatok alebo v nedeľu?

Hovorí sa, že deti, ktoré sa narodili v nedeľu, budú šťastné a bohaté. To však neplatí pre deti narodené v piatok. Povera hovorí, že dieťa, ktoré sa narodilo v tento deň, bude po celý život smutné a nič dobré ho nečaká. Deti narodené v strede týždňa by mali byť zasa výrečné.

5. Bábätko s červenou stužkou

Bojíte sa, aby vášho drobca niekto neuriekol? Priviažte mu na ruku alebo kočík červenú stužku. Tá by ho podľa povery mala pred urieknutím uchrániť.

6. Bábätko a cintorín

Kedysi medzi ľuďmi kolovala povera, ktorá naháňala strach aj našim starým mamám. Podľa nej sa nesmelo chodiť s dieťaťom do roka na cintorín. Tradovalo sa, že mŕtvi predkovia by si poň mohli prísť a zobrať ho so sebou.

TIP na záver

Vy na povery neveríte? Ovocným výživám OVKO však dôverovať môžete. Neobsahujú žiadny pridaný cukor, umelé farbivá, arómy ani konzervačné látky. Zachutia každému drobcovi.