Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Čo deťom určite nedarovať?

Kým niektoré darčeky sú viac ako vítané, existuje aj opačný typ – také, ktoré by ste deťom určite dávať nemali. Platí to aj vtedy, ak ich máte na svojich ratolestiach vyskúšané a chcete obdarovať potomkov priateľov a známych. Niekedy sa totiž aj ten najlepší úmysel môže minúť účinku a svojim blízkym spôsobíte viac starostí, ako radosti. Viete, ktorým darčekom pre deti sa určite vyhnúť?
Čítať ďalej

Nevkusné farby, nekvalitný plast, zvuky trhajúce uši každému, kto je nablízku – takto by sa dali zhrnúť vlastnosti darčekov, ktoré sa u väčšiny rodičov určite nestretnú s pochopením. Ako naschvál, deti ich milujú! Kým vám stúpa tlak z otravného zvuku autíčka od suseda, vaše dieťa sa ho nevie nasýtiť. Rovnako je to aj s tým gýčovým plyšákom, ktorému pri každom dotyku vypadne polovica chĺpkov; no drobec si jednoducho nevie predstaviť zaspávať s inou hračkou. Ak sa teda niečo podobné povaľuje u vás, určite máte skúsenosti s tým, že len tak to vyhodiť jednoducho nejde. Hovorí sa, že nemáme robiť druhým to, čo nechceme aby robili nám. Pri najbližšej „obdarovávačke“ detí sa preto širokým oblúkom vyhnite týmto darčekom:

  • Bublifuk – na prvý pohľad nevinná a lacná záležitosť, ktorá dokáže dieťa neskutočne potešiť. Rodičia však rovnaké nadšenie z tohto darčeka nezdieľajú. Najmä nie po tom, ako sa malému nezbedníkovi poliať seba, nábytok a dlážku.

  • Kreatívne a maliarske potreby – podporiť detskú predstavivosť a kreativitu je bezpochyby vždy dobrý nápad. Nájdu sa však aj lepšie spôsoby, ako im darovať kufrík korálok, flitrov či iných drobných farebných predmetov, ktoré sa ľahko rozsypú a ešte ľahšie rozkotúľajú po celom byte.

  • Plastové hračky na jedno použitie – nekvalitné hračky sú samostatnou kapitolou. Zvyčajne sa k nim dostaneme na rôznych výletoch, kde na deti doslova striehnu. V snahe urobiť im radosť im tak neraz vyhovieme a kúpime im vec, ktorá toho naozaj veľa nevydrží.

  • Bubon, xylofón, flauta – už len pri čítaní vás rozboleli uši? Rodičia „obdarovaného“ dieťaťa sú na tom rovnako.

  • Prehnane drahé darčeky – typické gesto najmä starých rodičov, ktorí chcú svojich vnukov potešiť čo najviac. Neraz to však s hodnotou darčeka preženú, čím rodičov zaručene nahnevajú.

  • Oblečenie – okrem toho, že v dnešnej dobe ho má väčšina detí vo svojich šatníkoch oveľa viac, ako ich rodičia, rozhnevať ich môže aj nesprávna veľkosť či prehnaná gýčovitosť. Ak chcete dieťaťu darovať oblečenie, radšej to pred tým s nimi konzultujte.

Stavte na istotu

Pokiaľ si stále nie ste istí, čo darovať dieťaťu, stavte na istotu! Balíček obľúbených kapsičiek OVKO určite nesklame žiadneho drobca. Stačí pekne zabaliť a potešenie z lahodnej ovocnej chuti bude zaručene dostatočnou odmenou.