Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Zdravé varianty najobľúbenejších jedál pre vaše deti

Pizza, hranolky, burger, sladkosti,... Aj váš malý maškrtník podobné dobroty miluje? Nepatria však do kategórie tých najzdravších jedál, preto im ich ako rodičia doprajeme iba zriedka. My vás však naučíme pripraviť ich zdravé a rovnako chutné alternatívy!
Čítať ďalej

Palacinky

Nadýchaným palacinkám so sladkým džemom sa odoláva veru ťažko. Skúšali ste ich niekedy pripraviť zdravšie? Nahraďte múku ovsenými vločkami, resp. banánom. Oslaďte medom a podávajte s čerstvým ovocím. Vynikajúco chutia aj na slano, ak do cesta z ovsených vločiek pridáte bylinky, prípadne nastrúhaný syr. Ak máte viac času, môžete ich potrieť pripravenou omáčkou s opražených šampiňónov, šunky a paradajok.

Pizza

Pochúťku pôvodom z Talianska si zamiloval celý svet. Jej domáca príprava však môže zabrať viac času, preto viacerí z nás uprednostňujú návštevu pizzerie. Doma si ju však môžete urobiť zdravšie a s našou malou radou i rýchlo a ľahko. Ako na to? Namiesto zdĺhavej prípravy cesta dajte obľúbené ingrediencie zapiecť na celozrnnú tortillu. Hromada zeleniny, kvalitnej šunky a syra zaručia, že si vaše deti oblížu všetky prsty. Pizzu môžete pripraviť aj z omelety.

Burger

Aj burger môže byť zdravou večerou. Do celozrnnej žemle potretej jogurtovým dressingom s bylinkami vložte plátok grilovaného kuracieho alebo morčacieho mäsa. Pridajte šalát, obľúbenú zeleninu a rýchla, zdravá a hlavne chutná večera pre vaše ratolesti je stole!

Hranolky

Obľúbené hranolky môžete svojim drobcom pripraviť zdravšie. Napríklad ak zemiaky upečiete na malom množstve oleja v rúre. Vynikajúco chutia aj zelerové, mrkvové či cuketové hranolky posypané parmezánom. Namiesto tatárskej omáčky si pripravte lahodnú omáčku s jogurtu či smotany. Ako na to? Do bieleho jogurtu nalejte pár kvapiek olivového oleja, citrón, osoľte a dochuťte čerstvými alebo sušenými bylinkami. Mňam!

Ako zahnať chuť na sladké?

Predsa zdravím sladučkým ovocím! Nájdete ho aj v našich výživách a kapsičkách OVKO. Dobrú chuť!