Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Tipy na jesenné aktivity

Jeseň sa mnohým z vás spája s upršaným a chladným počasím, ale aj počas jesenných mesiacov si môžete užiť slnečné dni. Tak neseďte doma a vyrazte spolu s vašimi deťmi objavovať krásy prírody. Ponúkame vám zopár tipov, ako celú rodinu zabaviť jesennými aktivitami.
Čítať ďalej

1. Púšťanie šarkanov

Púšťanie šarkanov je činnosť, pri ktorej sa zabavia malí, ale aj veľkí. Vlastného šarkana si môžete s deťmi vyrobiť aj doma. Rady a triky, ako na to, nájdete na rôznych webových stránkach. Ak sa však chcete vyhnúť jeho prácnejšiemu zhotovovaniu, môžete si ho zadovážiť aj z obchodu. Následne stačí nájsť vhodné miesto, na ktorom šarkana „vypustíte“ do sveta. Niektoré mestá dokonca zvyknú organizovať hromadné vypúšťanie šarkanov. Uvidíte, že váš drobec bude žiariť šťastím a za to vám ten jeho úsmev stojí, nie?

2. Zbieranie plodov

Počas rodinných prechádzok v prírode si môžu vaše deti nazbierať všelijaké jesenné plody. Z gaštanov a žaluďov si vytvoria rôzne postavičky, zvieratká a iné predmety podľa ich vlastnej fantázie. Ak sa zapojíte do tvorivého procesu spolu s nimi, môže z toho vzniknúť aj pekná jesenná dekorácia, ktorá skrášli vaše bývanie. Okrem toho sa s deťmi môžete vybrať aj na zber šípok, z ktorých si v kuchyni vyčarujete hotové zázraky. Uvaríte si z nich nielen chutný čaj, ktorý vás a vaše deti zahreje počas studenej zimy, ale využijete ich aj na prípravu džemu či kompótu. Vaši drobci sa budú oblizovať až za ušami.

Náš tip: Ak s vaším drobcom vyrazíte na dlhšie prechádzky, nezabudnite mu pribaliť aj ovocnú výživu OVKO, ktorú bude mať vždy po ruke v prípade, že by ho prepadol hlad.

3. Tvorivá jeseň

Deti vedia byť veľmi kreatívne, tak prečo ich kreativitu nevyužiť. Pomôžte im nazbierať popadané listy zo stromov a v pohodlí domova ich spolu s vašimi ratolesťami nafarbite vodovými alebo temperovými farbami. Následne ich odtlačte na papier a vzniknú vám obrázky, ktorými si môžete ozdobiť vašu chladničku. Jesennú dekoráciu si vytvoríte aj z tekvice, ktorú vyrežete a váš drobec na ňu dokreslí vlastné kresby. Bude sa tešiť nielen z dobre odvedenej práce, ale aj z času, ktorý strávil spolu s vami.

4. Jarmok alebo hody

Jeseň je obdobie, kedy sa koná mnoho zábavných akcií. Vyrazte teda so svojou rodinou na jarmok alebo hody, ktoré sa organizujú vo vašom meste. Doprajte deťom zážitok, na ktorý nikdy nezabudnú. Váš drobec sa vyšantí na kolotočoch a pochutná si na lokšiach či sladkom trdelníku.