Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Tipy na darčeky pre novopečených rodičov

Máte v rodine pár „v očakávaní“? Potom ste už určite premýšľali, čím budúcich rodičov potešiť. Set oblečenia, hračiek či praktický doplnok k výbave detskej izbičky? Možností je neúrekom, nezabúdajte však na originalitu a nápaditosť. Ak neviete, ako na to, inšpirujte sa niektorým z našich tipov.
Čítať ďalej

Príchod nového člena rodiny je jednou z najradostnejších udalostí vôbec. Aby bolo všetko pripravené tak, ako má, vyžaduje si to množstvo času. Predsa len, bábätko potrebuje veľa vecí. Pomoc sa preto očakáva aj od ostatných rodinných príslušníkov. Rodičov určite poteší praktický, no zároveň zaujímavý darček. Pre náročnejších tiež existujú rôzne alternatívy, ktorých hodnota- emocionálna či materiálna, bude s pribúdajúcimi rokmi stúpať.

Aby sa niektoré darčeky neopakovali, vopred sa so všetkými zainteresovanými dohodnite. Nezaškodí, ak aspoň predbežne zistíte, čo by rodičia chceli či potrebovali. V prípade, že ide o hodnotnejší dar, neváhajte navrhnúť „skladačku“ a kúpte ho spoločne. Chcete ich prekvapiť? Pamätajte najmä na praktickú stránku – digitálny fotorámik je síce žiadanou vychytávkou, no nie každý ho vie využiť. Pozor teda na to, aby sa s vášho dôkladne premysleného daru nestala len ďalší lapač prachu zbytočne zaberajúci priestor v byte. Nenechávajte nič na náhodu a pozrite sa s nami na tie najlepšie darčeky pre bábätko i novopečených rodičov.

Nápaditá pomoc

Každý rodič nám dá za pravdu, že spotreba plienok u bábätiek je, mierne povedané, prekvapivá. Svoje tiež vedia aj o ich finančnej náročnosti. Určite preto nič nepokazíte, ak pri uvítaní nového člena do rodiny prinesiete balíček plienok. Avšak pozor, nenechajte ich len nudne zabalené v baliacom papieri či darčekovej taške. S trochou snahy a šikovnosti z nich vytvorte tzv. plienkové torty, kytice či ich len vzhľadne naukladajte a previažte stuhou. Netrúfate si? Na internete nájdete mnoho inšpirácií a návodov, ako na to; rovnako aj množstvo zručných ľudí, ktorí ich ochotne pripravia za vás.

Pre neblednúce spomienky

Fotorámik či fotoalbum patria ku klasike, ktorá nikdy nesklame. Ak vám to dovoľuje rozpočet, čerstvá rodinka sa určite poteší aj jednorázovému fotoaparátu – v súčasnosti slávia svoj veľký návrat a tešia sa čoraz väčšej obľube! Krásnou spomienkou však môžu byť aj rámiky na drobcove odtlačky (na papier či do špeciálnej hmoty). Dnes však možno zohnať aj boxy na odkladanie mliečnych zúbkov, denníky s nalepovacou plochou na detské vlásky a pod. veľmi obľúbené sú aj detské kufríky, kde sa môžu postupne odkladať prvé hračky či iné spomienkové predmety.

Do budúcna

Sú rodičia bábätka skôr praktický a ocenia viac materiálnu pomoc? Darujte im nejakú peknú pokladničku s menom dieťatka a prihoďte ho nej ľubovoľnú hotovosť. Niektorí dokonca volia aj modernejšiu verziu šetrenia a bábätku rovno založia účet. Vhodnou investíciou sú tiež šperky, dnes však kúpite aj rôzne predmety zo zlata – v dospelosti si z nich dieťa môže dať vyrobiť napríklad svadobné obrúčky.

Náš tip: Starostlivosť o prírastok pohltí celú rodinu. Ani sa však nenazdáte a bábätku začnú rásť prvé zúbky. Aj v tomto období rodičia ocenia pomoc. Ideálnym darčekom je preto niečo pod zub! Darujte im balíček produktov OVKO – kvalitné detské výživy s dlhoročnou tradíciou chutia deťom už celé roky. Spĺňajú tie najprísnejšie kritériá a sú vyrábané podľa odporúčaní pediatrov.