Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Tip na prázdniny : kempovanie s deťmi

Rodinné kempovanie v prírode sa tešilo veľkej obľube najmä v minulosti. Na leto strávené pod stanom či v karavane si tak pamätajú mnohí dnešní rodičia. Nie je dôvod, aby ste jedinečné zážitky a dobrodružstvá pod šírym nebom nedopriali aj svojim ratolestiam! Ak vás nepresvedčili vlastné jedinečné spomienky, my vám dáme niekoľko dôvodom navyše.
Čítať ďalej

Kempovanie s deťmi, rodinami či priateľmi sa pomaly opäť stáva obľúbenou aktivitou, ako stráviť letný prázdninový čas. Ak sa vo vás ozvalo vaše „pohodlné ja“, nenechajte sa ním odradiť! Prečo sa vzdať domáceho komfortu, zbaliť stan, spacáky, pršiplášte a niečo pod zub? Obzvlášť v dnešnej dobe, keď si pár klikami počítačovou myškou môžete booknuť luxusný hotel pri mori? Najpresvedčivejším argumentom sú pre nás neopakovateľné a jedinečné zážitky, o ktoré nebudete mať ako rodina skutočne núdzu. Pre ostatných „skeptikov“ máme však dôvodov oveľa viac...

Konečne naozaj spolu

Kempovanie je dovolenkou, kedy je konečne celá rodina trávi spoločný čas veľmi intenzívne. V prírode totiž nehrozí, že by vás delila či rušila zapnutá televízia. Podobne je to i s internetom – balíčky dát majú tiež svoje obmedzenia. Nič vám tak nebude brániť vychutnávať si všetky aktivity spoločne a vytvárať tak nezabudnuteľné zážitky a spomienky. Celá zábava začína napríklad stavaním stanu, pri ktorom však musíte rátať s menšími nezhodami; predsa len, nie každý člen rodiny je práve technický typ. Vydajte sa preskúmať okolie, nazbierajte dary prírody, spoločne uvarte obed či večeru. Posedenia do neskorej noci pri ohni sú ako stvorené na prehlbovanie vzájomných vzťahov. Ráno si vychutnáte nenapodobiteľnú vôňu lesa; deti zas nekonečný priestor, kde sa môžu dosýta vyblázniť. Určite oceníte, keď po celom dni strávenom vonku zaspia bez dlhého presviedčania.

Nové (nielen) detské kamarátstva

Na začiatku sme spomínali, že kempovanie sa teší čoraz väčšej obľube. Je teda veľmi pravdepodobné, že v kempe nebudete sami, doslova sa to tam hemží ďalšími veľkými i malými dobrodruhmi. Nielen vaše ratolesti si tak nájdu nových priateľov, z ktorými budú prázdniny oveľa zaujímavejšie. Kým budú spoločne tráviť celé hodiny hrami, vy si môžete pokojne prečítať roky odkladanú knihu, zdriemnuť si, alebo prehodiť pár slov s ostatnými rodičmi. Presvedčíte sa na vlastnej koži, že kemp je miestom, ktoré spája celé rodiny. Spoločné grilovačky, opekačky či pikniky na lúke niekoľko kilometrov ďalej budú len čerešničkou na torte.

Poteší sa aj peňaženka

V kempe pri rieke či v lese vás a vaše ratolesti určite nebudú lákať nekonečné obchodíky so suvenírmi, atrakciami či podobnými nepotrebnosťami. Nemusí sa to na prvý pohľad zdať, ale vďaka tomu ušetríte značnú časť rodinného rozpočtu. Veď si len spomeňte, koľko stojí napríklad výlet do zoo, kina či „obyčajná prechádzka“ po promenáde v prímorskom letovisku. V kempe budete mať istotu, že na zbytočnosti nenatrafíte vy ani vaše deti. V konečnom dôsledku si ušetríte aj nervy, keďže im nebudete musieť donekonečna vysvetľovať, prečo im nechcete to a tamto kúpiť. Navyše sa vďaka tomu naučia mať radosť s obyčajných vecí – ručne nazbieraných čučoriedok či malín, alebo dobre opečeného špekáčika.

Presvedčili sme vás, že kempovanie s deťmi je dobrý nápad na dovolenku? Nezabudnite sa na ňu poriadne pripraviť a zabaliť dostatok obľúbených ovocných výživ OVKO. Verte, že sa zídu nielen vtedy, ak bude problém založiť oheň a uvariť obed J.