Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Čakáme v zime: Na čo sa pripraviť?

Priviesť do rodiny nového člena je najkrajším zážitkom v živote. Na túto novú etapu sa však treba i pripraviť; ročné obdobie by ste mali zohľadniť ako jeden zo základných faktorov pri výbere detskej výbavičky. Ak sa váš potomok s najväčšou pravdepodobnosťou vypýta na svet v zimných mesiacoch, venujte jej špeciálnu starostlivosť.
Čítať ďalej

Najkrajšia udalosť v živote mamičky je však zároveň tou najnáročnejšou. Príchod bábätka do rodiny má svoje špecifiká v každom ročnom období, preto by ste s prípravami mali myslieť aj na to. Obzvlášť v zime by malo v detskej výbavičke pribudnúť pár vecí, ktoré sú pre bežný život novorodenca nevyhnutné. Kým však príde váš čas, musíte dbať na svoju zvýšenú opatrnosť – zľadovatené chodníky a záveje snehu priam vyzývajú na pošmyknutie či škaredý pád. Pokiaľ nemusíte, ostaňte ideálne doma, prípadne sa choďte von len s niekým ďalším.

Hlavne v teple

Zásoba oblečenia pre bábätko vám dá zabrať oveľa viac, ako keby ste rodili v lete. Novorodenec síce strávi väčšinu svojich prvých týždňov doma, no na občasné „výjazdy“ bude potrebovať teplé svetríky, tričká, čiapky a šály. Určite sa však zíde aj deka, do ktorej budete môcť bábätko zabaliť. Pri kúpe však dôkladne preskúmajte materiál – jemnú pokožku môžu umelé náhrady podráždiť, poškriabať, prípadne spôsobiť vyrážky. Odborníci preto odporúčajú siahnuť po stopercentnej bavlne.

So správnym kočíkom po cestách necestách

Váš nový prírastok si bude prvé prechádzky užívať v kočíku v zime, preto je veľmi dôležité vybrať ten správny. Okrem ochrany pred zimou by mal byť bezpečný aj na nasneženom či zľadovatenom chodníku. Vhodnou voľbou sú kočíky s hlbokou korbou, ktorá ochráni bábätká pre nepriaznivými vplyvmi. Na trhu sú dostupné praktické varianty, ktoré dokážete jednoducho upraviť tak, aby drobcovi vyhovoval aj keď trochu vyrastie. Neskôr sa hlboká korba dá zmeniť na klasický golfový kočík.

Aby sa k bábätku nedostal studený vietor či sneh, dbajte aj na výber kvalitného fusaka. Ideálny je zateplený, ktorý mu poskytne komfort a teplo. Pozor však, aby sa dieťa neprehrievalo a potilo – ak je fusak veľmi zateplený, oblečte mu radšej o jednu vrstvu oblečenia menej. V opačnom prípade by mohlo po príchode domov prechladnúť.