Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

5 tipov na zimné hry vonku

Vonku pomaličky primŕza a pri troche šťastia si vaše ratolesti môžu užiť aj kopec zábavy so snehom. Neseďte doma a poďte sa spoločne zabaviť! Ponúkame vám 5 tipov na zimné hry vonku, pri ktorých sa určite nebude nikto nudiť.
Čítať ďalej

Preteky

Niekedy si na pravú zimu a sneh musíme počkať. Určite však nie doma pred telkou, notebookom alebo tabletom! Vybehnite do parku a usporiadajte svojim malým nezbedníkom preteky. Ak je vonku ešte stále sucho, počkajte s odložením bicykla, odrážadla a kolobežky. Keďže bezpečnosť je vždy na prvom mieste, zvoľte primeranú dĺžku trasy s rovným terénom, kde si deti môžu bez obáv zmerať sily. Motivujte ich malou pozornosťou, ktorá ich bude čakať v cieli. Napríklad niektorou s našich lahodných kapsičiek, ktoré sa hravo zmestia do každej kabelky či vrecka.

Pátračka

Hrať sa na detektívov je pre deti vždy veľká zábava. Vyberte sa na prechádzku do lesa a nechajte ich objavovať rôzne poklady ukryté v prírode. Môže to byť kamienok, šiška alebo čokoľvek, čo dieťa zaujme. Doma si môže z nálezov vytvoriť peknú koláž, prípadne obrázok.

Maľovanie v snehu

Podporte detskú tvorivosť a hravosť kreslením do snehu. Nie však obyčajným konárikom. Pripravte si doma roztoky vody s potravinárskymi farbami. Do vrchnáčika spravte dierku a nechajte svojho malého umelca pracovať! Kopec nápadov a nekonečné snehové plátno – ideálna kombinácia na efektívne a zábavne využitý čas.

Stavanie snehuliakov

Klasika, ktorá baví každé dieťa. Urobte z nej súťaž, kedy budú musieť snehuliaka postaviť v čo najkratšom čase. Alebo si vytvorte celú snehuliacku rodinku. Za daný čas musia súťažiaci postaviť mamu „snehuliačku“, otca „snehuliaka“, nezabudnite ani na malých „snehuliačikov“.

Triafanie do terča

Najskôr spoločne vyrobte dostatočne veľa snehových gúľ. Určite si terč. Ak sú vaše ratolesti už väčšie, nastavajte do radu plastové fľaše, ktoré budú musieť triafať. Komu sa podarí zasiahnuť najviac cieľov, vyhráva.

Je veľa možností, ako deti v zime zabaviť. Pevne veríme, že sa s nami inšpirujete, vytvoríte si úžasné spoločné zážitky z prechádzok, hier a súťaží. Nezabudnite mať so sebou vždy i malé občerstvenie –naše kapsičky OVKO.