Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

5 tipov, ako s drobcom zvládnuť cestu autom

Cestovanie patrí medzi časovo a psychicky najnáročnejšie aktivity, ktoré rodina spoločne zažíva. Pre drobcov a aj pre vás je to skúška trpezlivosti, ale aj psychickej pohody. Nalaďte sa pozitívne, to je alfou a omegou každého výletu a prečítajte si zopár tipov, ako zvládnuť cestovanie s drobcom s úsmevom na perách.
Čítať ďalej

Ochrana

Je dôležité, aby bolo vaše dieťa chránené a cítilo sa počas cesty bezpečne a pohodlne. Okrem kvalitnej detskej sedačky nezabudnite aj na ochranné slnečné clony, ktoré dieťatko ochránia pred silným slnkom a vytvoria prostredie, ktoré im bude pripomínať domov a čas spánku. Dieťatko sa bude cítiť spokojnejšie a ľahšie zaspinká.

Pitný režim

Pitný režim detí počas letných mesiacov netreba podceniť. Skúste si zabezpečiť mini chladničku, ktorá vychladí nápoje na správnu teplotu, tak aby neboli príliš studené. Pre menšie detičky pribaľte ohrievač na fľaše. Je to jednoduchšie riešenie, nemusíte sa cestou zastavovať na odpočívadlách či čerpacích staniciach.

Niečo malé a chutné

Pribaľte detičkám malé a chutné dobroty, ktoré ich zasýtia. Ideálnym riešením je Ovko v kapsičke, dávka ovocia v praktickom balení vždy po ruke. Detičky zjedia len toľko koľko vládzu, zvyšok im môžete pokojne odložiť. Nepotrebujú ani lyžičky, a tak nehrozí, aby sa pri jedení dojčenskej výživy z kapsičky zašpinili. Navyše môžete si vybrať rôzne druhy príchutí dobroty Ovko!

Hudba a hračky

Ak vaše detičky milujú hudbu, radi si hmkajú či spievajú rôzne pesničky, tak je hudba vašou novou povinnou výbavou. Jednoducho pridajte obľúbené pesničky do vášho telefónu a počas cesty autom máte o zábavu postarané. V prípade, že sa deti rýchlo unavia, hudbu stíšte a doprajte im malé zdriemnutie. Ak sa zasa prebudia a budú nespokojné, prekvapte ich obľúbenými hračkami. Logické hry do ruky, autíčko či obľúbená bábika ich potešia a zároveň aj utíšia.

Maličkosti, na ktorých záleží

Pre istotu si ešte pribaľte:

  • Baterku (v noci ľahšie dieťa skontrolujete)

  • Plienky (ak cestujete s malým dieťaťom)

  • Detskú prikrývku

  • Maličký vankúšik

  • Náhradné oblečenie

  • Vlhčené obrúsky

  • Lieky (v prípade, že dieťaťu býva pri cestovaní zle a podobne)